Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان شهردار رشت از تدوین ۴۰ برنامه بلندمدت با چشم انداز ۱۴۱۴ خبر داد و گفت: اگر سالانه پنج برنامه اجرا کنیم تا سال ۱۴۰۴ بخش عمده ای از عقب ماندگی رشت جبران می شود.

ناصر حاج محمدی در پنجاه ودومین نشست تخصصی توسعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان که با موضوع «تحقق رویکرد شهر خلاق؛ گذار از کمیت به کیفیت در شهرها» برگزار شد، با اشاره به بازدید معاون اقتصادی شهردار یانگجوی چین از رشت طی روزهای گذشته، اظهار کرد: یانگجو با ۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون نفر جمعیت شانزدهمین شهر خوراک شناسی دنیاست که از سال ۲۰۱۵ به عنوان شهر خلاق غذا در یونسکو به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه یانگجو طی چهار سال گذشته اقدام به راه اندازی دانشکده مجازی خوراک شناسی و جذب یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو از سراسر دنیا کرده است، افزود: در مدت مذکور ۲۰۰۰ نوع غذای شناسنامه دار و بیش از ۹۰۰ سرآشپز نیز معرفی و سالانه هشت جشنواره بین المللی غذا با محوریت مناطق چهارگانه در این شهر برگزار شده است.

شهردار رشت ایجاد ۱۰ خط هوایی، جذب پنج میلیون گردشگر در سال و کسب درآمد ۱۸ هزار دلاری را از دیگر اقدامات شهرداری یانگجو دانست و تصریح کرد: در این مدت بیش از ۲۰۰ هتل پنج ستاره در یانگجو ساخته شده و حمل و نقل دریایی را از طریق ایجاد آب بندان و لایروبی رودخانه های داخل شهر فعال کرده اند.

حاج محمدی هدف نهایی شهر خلاق را افزایش درآمد و بهبود معیشت مردم دانست و عنوان کرد: شهر رشت به واسطه اینکه محل زندگی بسیاری از شخصیت های بزرگ و نامی است سابقه تاریخی ارزشمند، تمدن بالا و فرهنگ غنی دارد، اما متاسفانه رشت در بسیاری از شاخص ها از هم ترازان خود پایین تر است.

وی با اشاره به عبور سالانه ۲۰ میلیون گردشگر از استان گیلان، خاطرنشان کرد: شهری که آوازه نامداران علمی و فرهنگی و ادبی و عرفانی آن در کشور و حتی دنیا پیچیده، حتی یک روز هم نمی تواند گردشگرانش را نگه دارد و آسفالت هنوز مسئله شهر ماست.

شهردار رشت با بیان اینکه زباله سراوان سابقه ۳۵ ساله دارد، گفت: ۳۵ سال زباله های شهر در بهترین مکان ریخته شده و شیرابه های آن مستقیما به رودخانه زرجوب رفته و از این طریق ۶۵ نقطه دیگر شهر را آلوده کرده و سپس از شهر خارج شده است لذا عبور این کانال فاضلاب از داخل شهر برای رشت خجالت آور است.

حاج محمدی شهر خلاق را نیازمند زیرساخت خلاق دانست و اضافه کرد: فرهنگ اولین زیرساخت تحقق رویکرد شهر خلاق است. مادامی که مشکل زیرساختی داریم شهر خلاق محقق نخواهد شد. جنگل سراوان و رودخانه های زرجوب و گوهررود برازنده شهری مانند رشت نیست، آب بندان زیبای عینک به حال خود رها شده و مرکز شهر قفل است لذا نیازمند اندیشه و تفکر برای خروج از این گرفتاری هستیم.

وی با تاکید بر لزوم حل مشکل فاصلاب رشت، ادامه داد: هیچ کجای دنیا فاضلاب را وارد رودخانه نمی کنند. همچنین با مشکل آبگرفتگی به دنبال بارش باران هستیم، زیرا ۸۰ درصد شبکه فاضلاب ما را آب های سطحی پر کرده است.

شهرداری رشت از تدوین ۴۰ برنامه بلندمدت با چشم انداز ۱۴۱۴ خبر داد و تصریح کرد: اگر سالانه پنج برنامه اجرا کنیم تا سال ۱۴۰۴ بخش عمده ای از عقب ماندگی رشت جبران می شود. بی تردید اگر چرخ توسعه به حرکت درآید کسی توانایی متوقف کردن آن را ندارد لذا نیازمند اعتماد و همکاری مردم هستیم.

وی تزریق پول از طریق جذب سرمایه گذار را نیروی محرکه موتور توسعه شهر رشت دانست و متذکر شد: نظام برنامه ریزی سلسله مراتب دارد و در گام نخست باید اهداف خرد و کلان را ببینیم و ماموریت رشت را تعریف کنیم.

حاج محمدی با بیان اینکه در برنامه ۱۴۱۴ منطقه پنج رشت را بالا خواهیم برد، اظهار کرد: زمین نداریم و نمی توانیم در افق گسترش پیدا کنیم. همچنین بر روی پسماند سراوان متمرکز هستیم و مردم رشت مطمئن باشند که این معضل را با کمک سازمان برنامه و بودجه و استاندار گیلان و مسئولان عالی رتبه کشور از طریق تخصیص اعتبارات بی نظیر حل خواهیم کرد.

شهردار رشت با اشاره به عقد قرارداد زباله سوز رشت در سال ۹۲، یادآور شد: طی چند ماه اخیر زمین را تحویل گرفتیم و به دنبال توسعه کارخانه کمپوست از ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن به ۱۰۰۰ تن هستیم. تفکیک زباله از مبدا نیز به زودی آغاز می شود و یک اپلیکیشن طراحی کردیم. در واقع هر خانه دو سطح زباله تر و خشک دریافت و کیف پول الکترونیکی دریافت می کند.

وی با بیان اینکه پول حاصل از خریداری زباله خشک به حساب کیف پول الکترونیکی شهروندان واریز می شود، تصریح کرد: با استفاده از این اعتبار در همه فروشگاه ها می توان خرید کرد لذا مردم نباید زباله ها را مخلوط کنند و یک ترکیب آلوده کننده و بیماری زا بسازند. بعد از تفکیک زباله عملیات بازیافت و ایجاد سوخت اولیه زباله سوز نیز انجام می شود.

حاج محمدی شیرابه سراوان را عامل اصلی آلودگی رودخانه های رشت دانست و تاکید کرد: مردادماه امسال احداث تصفیه خانه شیرابه سراوان در دستور کار شهرداری قرار گرفت و سوله آن آماده شده است. اگر جلوی شیرابه را بگیریم می توانیم میزان سمیت، شوری و آلودگی میکروبی آن را به زیر ۲۰۰ برسانیم. سال ۹۵ هفت و نیم میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته شد و تا ۵۰ روز آینده کار تصفیه آغاز می شود.

شهردار رشت از هدایت ۶.۵ کیلومتری فاضلاب لاکانشهر و مسکن مهر به سمت تصفیه خانه رشت و جلوگیری از ورود روزانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب فاضلاب به رودخانه خبر داد و گفت: با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) عملیات لایروبی و بهره برداری از حریم رودخانه های رشت را آغاز خواهیم کرد.

وی احداث دو زیرگذر شمال به جنوب و شرق به غرب در میدان شهدای ذهاب را از دیگر برنامه ها دانست و خاطرنشان کرد: باید شهروند مطالبه گر داشته باشیم تا شهرمان ساخته شود لذا از نقدهای سازنده استقبال می کنیم. بی تردید شهر سالم شهروند سالم ایجاد می کند و بجای هزینه کرد برای دارو و بیمارستان باید مشکل محیط زیست و آلودگی آب و خاک را حل کنیم و در این راستا نیازمند همدلی و همکاری و همراهی هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی احداث زیرگذر سند چشم انداز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۳۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا محمدی، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در حاشیه مراسم تکریم ۸۰۰ نفر از پاکبانان شهر تهران اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیزتر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است؛ اما سامانه ۱۳۷ که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش ۶۵ درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل موثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از ۹۱ تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به ۱۴۰۰ خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

محمدی تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته، ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تأکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق ۷۵ از ۱۰۰ است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که ۴۰ امتیاز کسب کرده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته ۳۳ درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. ۱۷ هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگهداشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قراردادها به قراردادهای حجمی، قطعاً از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

محمدی در پاسخ به سوالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند، اظهار کرد: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد؛ اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند، جرم است.

تنظیم پیش‌نویس قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران تا دو هفته آینده

وی درباره زباله‌سوز ۶ هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند؛ لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قراردادها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد: بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتاً بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد؛ لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تأخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است؛ اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه ۱۹۰۰ نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود ۴۲ هزار نفر می‌شد که در حال حاضر ۴۵ درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

جاری شدن شیرابه از خودروهای حمل پسماند تخلف است

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودروهای حمل پسماند بعضاً جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلرها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودروها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعاً با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو راه اندازی خواهیم کرد که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

محمدی درخصوص به کارگیری اتباع غیرمجاز در حوزه مدیریت پسماند گفت: به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد؛ اما از افراد زیر ۱۸ سال و اتباع غیرقانونی پیمانکاران نباید استفاده کنند و در صورت انجام این کار تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

کد خبر 6092924

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده بهینه از فضای مشارکتی در شهر/ افزایش ۶ درصدی بودجه فرهنگی شهرداری اصفهان
  • شاهکار جدید در پارک لاله؛ برنامه جدید شهرداری در بوستان‌ مملو از درخت | تصویر
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند
  • احداث پل جدید بندقیر در محور ملاثانی شوشتر
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • پروژه احداث کمربندی شهرک فجر به شهرک کارمندان مهاباد آغاز شد
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • ورود مارگارین به تولید محصولات پرتقاضا و پرمصرف
  • احداث زیرگذر بزرگراه شهید چمران تا پایان سال ۱۴۰۳